През 2019 г. след парти в дома на приятел в Престън, Англия, Шанис Седън се събужда със синини по цялото тяло. Момичето било силно изплашено и не помнело нищо от случилото се, затова не отишло в полицията, защото се страхувало, че само ще й се присмеят.

Но година и половина по-късно самите служители на реда откриват 20-годишната британка и я питат дали има татуировката "Магалуф 2017". Когато шокираната Шанис потвърждава, че има такъв надпис на кръста си, служителят ѝ съобщава новината, която напълно преобръща живота ѝ, съобщава "Дейли Стар".

Оказало се, че полицията е открила ужасяващ видеоклип с изнасилване в телефона на 27-годишния Диксън Нгаунде. Въпреки че на кадрите не се вижда лицето на жертвата, на тях се вижда татуировката.

В нощта на изнасилването Шанис отива на гости на свой познат, който се представя като Макс. Диксън също бил там, но изглеждал тих и срамежлив.Според думите на британката, тя е изпила само три коктейла, след което е загубила съзнание и на следващата сутрин не е помнела нищо. Въпреки това в компанията се заговорило, че Нгаунде и Шанис са "правили секс".

"Чудех се дали съм била толкова глупава, че да спя с него. Не исках да създавам проблеми, като твърдя, че ме е изнасилил, защото това може да съсипе живота на човек, а аз не помнех нищо и нямах доказателства", казва Шанис Седън.

Случаят на Шанис обаче не е единственият. Оказва се, че Макс, домакинът на партито, има друго име. Името му е Амос Оченг, на 51 години, изнасилил е поне три момичета на възраст между 14 и 19 години и се е занимавал с наркотици. Мъжът е осъден на 27 години затвор.

От друга страна, Диксън е признат за виновен за изнасилването на Шанис и е получил 10-годишна присъда.


Амос Оченг и Диксон Нгаунде

Но въпреки действията на правосъдието, момичето не може да се възстанови от случилото се.

"Когато ми казаха, че съм била изнасилена, това преобърна целия ми живот. Това съсипа отношенията ми с мъжете, защото спрях да им се доверявам напълно. Сега, когато някой мъж ми предложи да пия, се страхувам, че ще ме упои с наркотици, ще ме отведе вкъщи и ще ме изнасили", споделя Шанис.

Въпреки че Шанис е жертвата в тази ужасна ситуация, тя обвинява себе си. Неспособна да се справи с травматичното преживяване, тя е потърсила помощ от специалист, който ѝ предписва антидепресанти.

Превод и редакция: БЛИЦ