Намерените в сряда тленни останки най-вероятно са на годеника на убитата Габи Петито Брайън Лондри. Това съобщи CNN позовавайки се на адвоката на семейството на 23-годишния младеж от Норт Порт Флорида Стивън Бертолино, съобщава bg-voice.com.

Той избяга от дома си на 1 септември след като се върна сам от обиколка с ван из природните забележителности, която започна с Петито на 2 юли. На 11 септември семейството на Габи я обяви за изчезнала, а на 19 бе намерено нейното тяло.

В сряда агенти на ФБР заявиха, че са намерили „предмети от оперативен интерес“ и че са потърсили съдействие от специалисти по следствени действия с човешки останки.


В последствие се оказа, че тези предмети са раница и тетрадка, които принадлежат на Лондри. Това посочи специалният агент на Бюрото Майкъл Макферсън, като допълни, че находките са били открити във резервата Карлтън в близост до града в който живее.

В началото на октомври Макферсън заяви, че Лондри представлява „лице обект на интерес“ по случая с убийството на Петито.

Пред CNN адвокатът на семейство Лондри Стивън Бертолино посочи, че е много голяма вероятността намерените тленни останки да са на техния син. Това е тъжно и вие може да си представите какво означава това за неговите родители. Мога да ви кажа, че те са съсипани, каза още Бертолино.

Източници от разследването заявиха пред медията, че ще отнеме време да се разпознае на кого са останките, защото от моментът на смъртта е изминало известно време.

Мястото където в момента разследващите проверяват е било под вода доскоро и това може допълнително да затрудни разпознаването, посочи Макферсън.

 По време на разследването в резервата са присъствали и родителите на Брайън, посочват още от CNN.