Шокиращ обрат със смъртта на суперизвестната боливудска актриса Пунам Панди. Оказа се, че тя не е мъртва.

Както БЛИЦ съобщи, на официалната Инстаграм страница на звездата беше публикувано кратко изявление, в което се посочва, че 32-годишната актриса „се е борила смело с болестта“ и е починала. Твърдеше се, че тя е имала рак на шийката на матката.

Мнозина повярваха на информацията, която беше разпространена и в медиите.

Само ден след мнимата си смърт Панди публикува видео, в което посочва, че е „изфабрикувала смъртта си“, и че предишното ѝ съобщение е било част от кампания в социалните мрежи за по-голяма информираност за рака на шийката на матката.

„Изведнъж всички ние говорим за рак на шийката на матката, нали“, казва Панди и добавя, че е „горда“ с това, което новината за нейната смърт е успяла да постигне, съобщава Би Би Си.

Ракът на шийката на матката често е наричан „тих убиец“, защото в ранните етапи не показва никакви симптоми. След рака на гърдата, това е вторият най-често срещан вид рак при жените в Индия. Но също така и е един от най-предотвратимите с помощта на ваксина срещу човешки папилома вирус (ЧПВ).

Ден преди Панди да излъже за смъртта си, финансовият министър на Индия обяви, че правителството ще предприеме мерки за ваксиниране на момичетата на възраст между 9 и 14 години.

Мнозина разкритикуваха актрисата за това, че постъпката ѝ може да е разстроила хора, които се борят с онкологични заболявания, или такива, изгубили свои близки.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук