Шокиращ вандализъм остави без думи парамедици от Бристол, Англия.

След поредната 12-часова смяна, Броуен Нюбъри излиза от болницата и се отправя към паркинга, където е оставила автомобила си. Това е била четвъртата й поредна смяна за последната седмица. пише GlasNews.bg

Когато стига до Киа-та, тя вижда че машината е нашарена с розов спрей. Тя не е единствената, станала обект на хулиганската проява. Друга нейна колежка открива същите щети по колата си.„Надписът гласеше - Не се обаждайте на 999 ( Номерът на Спешна помощ в страната). Мисля, че са искали да напишат думата линейка, но са го променили решението си в движение“, разказва Броуен.

„Колата на моя колежка също бе нарисувана. Автомобилите бяха паркирани на служебен паркинг, така че извършителите добре са знаели, че са на медицински персонал.“, допълва тя.Нюбъри казва, че случаят й се е отразил изключително тежко, щом пристигнала в дома си избухнала в сълзи.

"Докато работиш, чувстваш, че служиш на хората и трудът ти има значение, това помага по време на дългите смени. Не знам дали бях притеснена или ядосана от тази постъпка.", споделя тя.

След това споделя за хулиганството, на което е станала жертва, в социалните мрежа. Там среща вълна от съчувствие, от приятели, непознати и хора, на които е помогнала.

Местен бизнес решава да възстанови щетите за своя сметка. От управата на лечебното заведение определят случилото се като неприемливо.

Те са започнали да издирват информация за извършителите.