Двадесет души загинаха при ужасяващ инцидент, в който лимузина със сватбари катастрофира в щата Ню Йорк. Два автомобила са участвали в катастрофата, станала малко преди 14:00 часа на кръстовище. Местните власти заявиха, че лимузината е слизала с голяма скорост от баир и се се забила в минувачи пред популярен магазин в Шохари.

В лимузината в стил SUV, както се съобщава, са пътували сватбарите, които са отивали към сватбения банкет. Осемнадесет от жертвите са били в лимузината. Двама са случайни минувачи. Свидетели разказаха, че няколко тела са се въргаляли на земята пред магазина. Властите все още не са съобщили имената на жертвите. 
 

Брайди Финеган, която живее близо до местопроизшествието, разказа, че е чула "силен трясък", когато двата автомобила са се блъснали пред популярния сред туристите магазин. "Чух силен трясък. Изскочих навън, за да видя какво се случва. Видях много хора на паркинга пред магазина. След това чух пищене. Тогава видях голям ван, доста необичайно изглеждащо превозно средство. Беше в храстите и много смачкано. Беше ударило дърво", разказа жената. 
 

По думите ѝ, първите спасители, пристигнали на мястото на трагедията, са чупели прозорците на лимузината, за да спасят хората в нея. 

Шест линейки и три пожарни коли са пристигнали на мястото на инцидента, както и два хеликоптера, съобщава Albany Times Union. Свидетели също разказват, че са видели как хора изскочили от местното кафене и са се опитвали да помогнат на пострадалите след инцидента. 
  

 Превод и редакция: БЛИЦ