На истинска кървава баня са се натъкнали жители на германското село Зенциг (близо до Котбус, провинция Бранденбург). Както БЛИЦ писа бяха намерени пет трупа – на три деца и двама възрастни, всички под карантина заради коронавирус.

40-годишният Девид Р. първо е убил дъщерите си Лени (10 г.), Яни (8 г.) и Руби (4 г.), след това и съпругата си Линда, а накрая се е самоубил. Според информацията едното дете е убито с нож, а останалите трупове са с огнестрелни рани.

Оръжието е открито в къщата. Не е ясно как Девид Р. се е сдобил с него. По време на зловещия инцидент семейството е било поставено под карантина заради положителен резултат за коронавирус на един от членовете.

Главният обществен прокурор Гернот Бантлеон разкри пред ДПА резултатите от първоначалното разследване, което се базира на намерената предсмъртна бележка на бащата.


В обяснението на Девид Р. пише, че е извадил фалшив зелен сертификат на съпругата си. След като се оказало, че има заразен член на семейството, той се притеснил, че ще започне разследване, което ще разкрие измамата.

Най-голямото опасение било свързано с факта, че властите може да им отнемат децата. Затова се е решил на крайната стъпка, но всички да останат заедно, дори в смъртта си.

Превод: БЛИЦ