Кадри от Министерството на отбраната на Русия на предалите се бойци от батальона "Азов" за пореден път потвърдиха, че участниците в това въоръжено формирование са нацисти, съобщават световни медии. 

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски относно това, че няма никакви нацисти в Украйна, са опровергани от татуировките, които може да се видят по телата на "азовците".   

 

На една от снимките ние виждаме цитат на Адолф Хитлер върху тялото на боец, на друг "азовец" е запечатан портрета на Бандера.  

На снимките също може да се види, че по телата на националистите са изрисувани нацистки кръстове и черепи.  

 

 

Върху тялото на един от предалите се в плен е изрисуван знакът на дивизията на СС "Мъртвата глава", железен кръст на предмишницата - това е символ на фашистите на Третия Райх.  

Сред свалилите оръжие има и такива, които са фенове на съдения за мародерство националист Максим Марцинкевич, който е по-известен като Тесак. негов портрет е "украсил" тялото на един от нацистите. 

"Убий", "Вземи всичко" - такива фрази са открити по време на претърсването по краката на друг "азовец". 

 

 

Не се е разминало и без легендарния лозунг "Слава на Украйна - на героите слава". 

По-рано бившият депутат от германския бундестаг Валдемар Герд в интервю разказа, че нацистката символика на "азовците", които те са нашарили по телата си, се намира и в сърцата им. Според него, едва ли тези личности ще могат някога да се изчистят от тази идеология.  

 

 

Трябва да се припомни, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е докладвал на президента Владимир Путин за това, че всичките до един националисти и военни са напуснали "Азовстал", предавайки се в плен.  

 

 Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!