Дълбоки брички, впити в лицето и бузите на жена, изпъкнали кости - този шокиращ образ показва ефектите от злоупотребата с наркотици.

Снимката на Линли Греъм е била пусната от полицията на Хъмберсайд, след като жената е била осъдена на 18 месеца за престъпления, свързани с наркотици.

У Греъм са открити наркотици от клас А, включително хероин и кокаин, а впоследствие тя е обвинена, че има намерение да ги пласира, съобщава Grimsby Live.


След като снимката е била публикувана на фейсбук страницата на полицията в сряда, потребителите бързо обсъдиха вида на 53-годишната жена.

Снимките "преди и след" показват поразителна физическа трансформация.

Един потребител казва: „Аз съм на 64 години, изглеждам млад в сравнение с нея. Може би това е урок за това какво може да причини злоупотребата с наркотици с кожата ни".

Друг добави: "Да се ​​надяваме, че някои млади хора ще видят какво правят с живота наркотиците, освен че разрушават цели семейства."

Наркоманията и злоупотребата са допринесли за повече от 2500 смъртни случая в Обединеното кралство през 2017 г.


Инхалантите могат да причинят увреждане на бъбреците, черния дроб и костния мозък, а постоянното потребление на наркотици може да доведе до абсцеси, кариес - известен като "метан уста" в САЩ.

Други симптоми включват преждевременно стареене на кожата и хората изглеждат десетилетия по-стари.

Rehabs.com е базирана в САЩ благотворителна организация, която също публикува впечатляващи снимки на употребяващите наркотици, които показват дългосрочните ефекти на наркотиците върху външния вид.


Наркотиците могат да повредят почти всяка система в тялото. Кървави очи, разширени зеници, подпухнали лица и обезцветена кожа са всички забележими знаци.

Някои потребители страдат от бързо физическо влошаване - понякога лицата им се обезобразяват само за няколко години.


Самонанесени рани, често срещани сред хората, приемащи метамфетамин, могат да бъдат причинени от това, че наркоманите чоплят кожата си, за да облекчат усещането за дразнене - понякога се описват като пълзящи насекоми.

Превод: БЛИЦ