Властите в Чикаго публикуваха очакваното видео от личните камери на полицаите, участвали в престрелката в Литъл Вилдж преди две седмици, когато бе убит 13-годишният Адам Толедо. Няколко часа преди да бъдат пуснати кадрите, кметът Лори Лайтфут призова, да не се правят прибързани оценки и да бъде запазен редът в града, пише bg-voice.com. 

Тя трудно овладяваше сълзите си, когато описа нарастващата вълна от въоръжено насилие в Чикаго и заяви, че „не това трябва да се случва на младите хора в града ни“.

„Казано просто – провалихме се, Адам“ – обърна се Лайтфут символично към загиналото момче.
Кметът предупреди, че е гледала видеото и е неимоверно трудно да се издържи на тези кадри.
 
Толедо беше фатално прострелян от чикагски полицай в ранните часове на 29 март на алея в Литъл Вилидж след гонитба с униформените.
 
Детето е извадило пистолет срещу дошлите по сигнал полицаи и заедно с още един заподозрян е стреляло. Толедо е прострелян с един-единствен изстрел, който се е оказал смъртоносен, според Civilian Office of Police Accountability – службата, разследваща всички инциденти със стрелба от полицаи .

Седмокласник от Gary Elementary School в Литъл Вилидж, Толедо стана най-младият човек, застрелван от чикагската полиция от години.
Случаят предизвика протести и демонстрации в Литъл вилидж.