Страховити кадри показват как мъж, който за пръв път се вози с делтаплан, е принуден да виси на ръцете си през целия полет, за да не падне на земята и да умре. Причината за това е, че инструкторът, който трябвало да води полета, забравил да му сложи ремъците и коланите, съобщава „Лондон Ивнинг Стандард“.
 
Клипът е качен в Ютюб от Крис Гърски. Той е заснет в първия ден от почивката му в Швейцария, когато мечтаното от него екстремно изживяване за секунди се превърнало в близка среща със смъртта.
 
След излитането от ръба на планината Гърски трябвало да се държи здраво с ръцете си за делтаплана докато водачът отчаяно се опитвал да ги приземи възможно най-бързо преди ръцете на пътешественика да се изморят и той да се изпусне.
 
Секунди след излитането Гърски и инструкторът разбират, че той не е закопчан правилно. Гърски се хваща за металния лост на делтаплана и за крака на инструктора. Двамата не успяват да се приземят на най-близката поляна и се насочват над гората, която е по склона на планината и височината е наистина голяма. Така Гърски, който е и фотограф, трябвало да разчита доста дълго време на лявата си ръка.
 
Полетът продължава две минути. Накрая фотографът се приземява не много меко на тревата. По-късно той казва, че е получил фрактура на китката и разкъсване на бицепса и се наложило да му бъде направена операция.


 

Превод и редакция: БЛИЦ