Българския търговец публикува шокиращо видео от бруталния му побой от крадци, викащи „Това е нашата страна“ пред неговия шотландски магазин в знак на протест, след като един от тях отърва затвора, пише Stock Daily Dish.

Мъжете са заснети да викат „Това е нашата страна“, преди да започнат атаката срещу Илхан Ахмедов, оставяйки го покрит с кръв и тежки фрактури.

Гнусният инцидент се е случил в магазина на Ахмедов в Масълбърг, Източен Лотиан, през август миналата година, когато главорезите са поискали от българина да им даде оборота.

39-годишният мъж пусна кадрите в знак на протест срещу факта, че един от нападателите е отървал затвора след прочитане на присъдата.

24-годишният Крейг Дъглас получи 18 месеца затвор за нападението през ноември миналата година.

Но 28-годишният Робърт Клеланд от Единбург, който се яви в съда по-рано тази седмица и в затвора  получи само двегодишна заповед за надзор, 200 часа неплатен труд и заповед да изплати на жертвата си 2000 паунда обезщетение.

Г-н Ахмедов, който е в Шотландия от две години, заяви, че се чувства подведен от съдебната система.

Въпреки че двойката не е обвинена в никакво престъпление, свързано с расизма, може да се чуе как Дъглас казва на Илхан и съпругата му Айсел на 37 години: „Мислиш ли, че белите британци са малцинство, докато вие сте мнозинство?

„Тук е нашата страна. Идвате Полша или Литва тук и печелите повече. "

Дъглас, облечен в черен анцуг Адидас с дълъг ръкав и Клеланд, облечен в син анцуг и яке, започват да се карат с магазинера, който ги изтласква от входната врата.

Видео, направено отвън на сградата, показва тримата мъже, паднали на земята. След това магазинерът е удрян и ритан в лицето, докато се опитва да стане, за да се върне вътре.

След това двамата мъже го бутат към пощенска кутия и го налрагат, преди да го изтласкат от тротоара на пътя извън полезрението на камерата.
Съпругата на г-н Ахмедов Ансел изважда дълъг метален кол и се опитва да помогне, като заплашва двамата с него, но Дъглас агресивно я отвежда встрани.

Мъжете многократно влизат и излизат от кадър, докато Илхан се отбранява от двамата нападатели, с металния кол, който успява да вземе от Ансел.

Г-н Ахмедов успява да се доближи до вратата, но тримата мъже в крайна сметка се спречкват пак на вратата, и той  се опитва да избяга от ударите.

В крайна сметка нападателите се оттеглят, когато чуват, че е извикана полиция.

Българинът останал със счупен нос и скули, както и силни синини по лицето.

Говорейки днес, г-н Ахмедов каза: „Казаха ми, че искат пари, преди да кажат, че съм„ малцинство “и„ това е нашата страна “
„Наистина съм разочарован, че вторият човек не отиде в затвора, тъй като това беше ужасяваща атака срещу мен и моя бизнес. Казаха, че са пияни и не могат да си спомнят, но това не е оправдание.

Никой не ми помогна на главната улица по време на боя, всички просто вървяха или минаваха покрай нас. Полицията дойде чак след  тридесет минути. Чувствам се малко подведен от правосъдната система. Всеки ден някакви престъпници нахълтват в нечия къща, а никой не мисли, че това може да му се случи на него."

Клеланд и Дъглас се признаха за виновни за нападението над Илхан Ахмедов.

Превод: БЛИЦ