Синя вълна ще залее дамските гардероби през тази зима, отсякоха италианските експерти по стил.
От морско и нощно синьо до небесно синьо и тюркоазено ще доминират в облеклото и аксесоарите на всички жени, които следват модните тенденции. Според стилистите в Италия синьото е най-шикозният цвят на сезона. Това е перфектният цвят и за деня, и за вечерта, и за формално, и за коктейлно облекло.
Морският цвят господства в зимните колекции облекло, които предлагат в Италия Armani, Lanvin, Versace, Ferretti. В синьо са оцветени от плътните до феерично леките платове на дрехите.
„Това е цветът на паметта, смесица между натуралното и изисканата елегантност“, казва дизайнерката на висша мода Алберта Ферети пред вестник „Стампа“.
I feel blue, казват англичаните, когато са депресирани. Според италианските експерти по мода този израз е идеалната снимка на съвременната реалност.
Ако черният цвят доминира в сферата на лукса и завладява постепенно дори козметиката, синият цвят пък си пробива все повече път сред масовите потребители, тъй като „всява“ по-малко страх.
И двата цвята имат това преимущество, че служат като прекрасен фон за другите цветове, но синьото въплъщава в себе си и надеждата, твърди Валентина Вентрели, която завежда Future Concept Lab в института за модни тенденции „Франческо Мораче“. /Pronto Sofia