Сирийската армия може да възобнови настъплението към град Ал Баб в източната част на провинция Алепо, намиращ се под контрола на ИД. Съобщението е на руския интернет-портал „Военный Обозреватель”.
Сега към Ал Баб от запад настъпват кюрдските „Отряди за народна самоотбрана” (YPG) и от север турско-ислямската коалиция „Щит на Ефрат”.
 
Вчера протурската опозиция изтласка терористите от ИД от четири селища покрай пътя Ар Раи – Ал Баб и се приближи максимално близо от много време. Челните отряди на „Щит на Ефрат” се намират само на 8 км северно от Ал Баб.
 
Кюрдите миналата седмица постигнаха успех и се приближиха към града с още 4-5 км, но по тях нанасят удари ВВС на Турция. Така YPG са принудени да водят бойни действия едновременно против протурските формирования и ИД, което забавя движението им напред. Сега техните формирования се намират на 13 км от Ал Баб.
 
Сега сирийската армия съсредоточава сили в района на авиобаза „Квейрес” на изток от Алепо за настъпление към Ал Баб от юг. На тях също им остава да изминат само 13 км.
 
Превод и редакция: БЛИЦ