Сценаристът Зак Уайнър, на 26 г., син на Ерик Уайнър, един от създателите на предаването Dora the Explorer, се е кандидатирал за общинския съвет на Манхатън в американския мегаполис Ню Йорк.

Дни преди изборите журналисти от "Ню Йорк Поуст" са забелязали коментар под един от постовете на кампанията, който включва БДСМ видео с участието на Уайнър.

"Моя приятелка-господарка си играе с кандидата от Горен Уест Сайд Зак Уайнър и аз съм единственият, който има видеозаписа", цитира изданието думите на автора.

На кадрите, заснети в обстановката на известно нюйоркско студио за БДСМ, се вижда как Уайнър седи със запушена уста, докато момиче, облечено в кожен костюм, го полива с восък и пристяга зърната на гърдите му с щипки. Горещото видео бързо се е разпространило в Twitter, но социалната мрежа скоро след това го е изтрила.В разговор с репортери Уайнър признава, че той е мъжът, който е на кадрите, като те са заснети през 2019 г. Според думите на американеца, той не е знаел за заснемането на филма. Кандидатът смята, че в историята няма нищо нередно, освен факта, че видеоклипът е станал публично достояние.

"Да, аз харесвам БДСМ, и какво от това? Гордея се с това и харесвам БДСМ общността", признава героят на видеото.

Кандидатът се е обърнал към своите последователи в социалните мрежи. Той е заявил, че не се срамува от публикуваното видео. Уайнър описва вечерта, заснета на кадрите, като развлекателно събитие, на което се е забавлявал с бившата си приятелка.

"Подобно на много млади хора, аз израснах в свят, в който най-личните ни моменти се оказват в мрежата. И докато в Twitter ме осъждат за видеото, други виждат в него това, което всъщност се явява - опит да ви разсее и отпусне. Вярвам, че хората ще изберат членовете на градския съвет въз основа на тяхната компетентност и способност да служат на общността", написал е кандидатът в социалните мрежи.В социалните медии подкрепиха откритостта на Уайнър и смелостта му да признае участието си в заснемането на видеото.

Някои потребители се съгласиха, че тези, които са пуснали видеото, заслужават да бъдат осъдени, както и че в практикуването на БДСМ в личното време няма никакъв проблем.

Други смятат, че самият Уайнър е организирал изтичането на видеото, за да увеличи популярността си сред избирателите.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВИДЕОТО 18+ можете да видите ТУК