Мис САЩ - Роуз Съмърс предизвика всеобщо неодобрение и скандал, след като във видео, качено в Инстаграм се вижда как тя се подиграва на "Мис Виетнам" и "Мис  Камбоджа", защото не говорят английски. 

В края на изказването си госпожица Съмърс си позволява да ги "съжали" заедно с други две участнички в конкурса "Мис Вселена". 

Коя е Роуз Съмърс, можете да разгледате тук: 

Видеото, което възмути потребителите в интернет можете да видите тук:

"Мис САЩ" казва: "Какво мислите за "Мис Виетнам“ Тя е толкова сладка и претендира, че знае английски. Когато и зададеш въпрос, след като си имал разговор с нея, през цялото време тя е така (мис САЩ имитира изражението на мис Виетнам и се смее) Тя е толкова сладка..." малко след това Съмърс продължава: "Мис Камбоджа е тук и не говори и дума на английски, а никой друг не говори езика й.  Представяте ли си?"
Изказванията на миската предизвикаха огромна вълна от неодобрение, при това - от собствените й сънародници. Ето малка част от коментарите за нея. 

"Титлата на нашата мис САЩ трябва да бъде отнета заради ксенофобските й изказвания!"

Роуз Съмърс е родена на 4 ноември 1994 година в щата Небраска. 

Тя има над 170 хиляди последователи в социалните мрежи и представя Щатите на конкурса "Мис Вселена". 

По-късно представителката на САЩ на конкурса публикува извинение в "Инстаграм": "Мис Вселена" е възможност за жените от цял свят да научат за културите си, житейския опит и виждания. Всички ние идваме от различна среда и можем да израснем заедно. В момент, в който исках да изразя възхищението си към няколко от сестрите ми, казах нещо, за което сега осъзнавам, че може да бъде възприето като неуважително и се извинявам."