Смело коте с лъвското име Симба прогони слон с тегло четири тона, дръзнал да навлезе в градината на дома му в Тайланд, пише в. "Дейли стар".


Удивителни кадри показват как дребният космат "пазач" без капка страх се изправя срещу огромното животно, тръгнало да "плячкосва" храна в тъмна доба.

Оправдавайки напълно лъвското си име, котето безстрашно защитава територията от слона, способен само с една стъпка да убие човек. Вместо това гигантът "побягва" с празен хобот.

Местни жители разказват, че 35-годишният слон на име Паи Салик редовно им "досажда", тъпчейки градините им в търсене на храна. "Слонът живее в гората, но прави редовни среднощни набези по домовете на хората, за да търси храна. Местните жители много добре го познават.

Стопанинът на Симба споделя, че питомецът му е доста агресивен и не обича други животни да навлизат в територията му", казва рейнджърът Амнат Норасин.

В Тайланд около 2000 слона живеят в естествена среда и приблизително същият брой - в плен. Дивите животни бродят из защитените паркове в страната, но често влизат в конфликт с хората, навлизайки в обработвани от тях земи в търсене на храна.

Слонът е защитен вид в Тайланд и убийството му носи до три години лишаване от свобода и глоба от 1000 бата (25 лири).