Милиони паяци, бягащи от потопа, предизвикаха истински „апокалипсис” в Австралия и изплашиха интернет потребителите, пише Daily Mail.

Снимки, на които се виждат дървета, храсти и стопански постройки, оплетени в тлъсти паяжини, публикува в профила си в социалната мрежа жител на щата Виктория. „Ако наводненията ви се сториха малко, получавате паяков апокалипсис”, пише той.



Професор Дитер Хочули от Университета в Сидни разказва, че тези паяци принадлежат към семейство Stiphidiidae, в което влизат 94 вида. Тези не много големи членестоноги обикновено плетат хоризонтални мрежи близо до земята и живеят между слоевете паяжина.



Ученият обяснява, че по време на обилни дъждове и наводнения паяците се спасяват, като изпълзяват на възвишения.



Потребителите, разгледали снимките, не крият ужаса си. „Това е просто чудовищно. Дори не може да изгорите всичко това”, гласи един от коментарите.





Намират се и такива, които възприемат ситуацията с хумор. „За сметка на това ще се избавим от комарите за дълго време”, отбелязва жител на щата. Друг добавя, че вероятно в региона съвсем скоро ще се появят страшно много „дебели птици”.