За над 200 цивилни жертви на военните действия съобщават украинските власти. След третия ден от атаките на Русия на територията на Украйна са навлезли 75 000 руски войници - половината от струпаните по-рано на границата 150 000, обобщава данните БНР.

На 37 км от Киев: Огромна колона руска военна техника чака заповед ВИДЕО

Междувременно стана ясно, че Москва е наредила на войските си да настъпят в Украйна от всички посоки. Това се случва в отговор на подготвяните нови санкции от Европейската комисия (ЕК) срещу руския банков сектор.

"Няма да има преговори между Москва и Киев. Напредването на руските войски в Украйна продължава", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота вечерта и обвини украинската страна за провала на планираните вчера преговори: "Вчера през деня във връзка с очакваните преговори с украинското ръководство върховният главнокомандващ и президент на Русия издаде заповед за преустановяване на движението на основните сили от руските войски.

Тъй като украинската страна се отказа от преговорите, днес беше възобновено придвижването на основните руски сили в съответствие с плана за провеждане на операцията", заяви говорителят на Кремъл.

БЛИЦ припомня, че тази нощ руски военни удариха нефтохранилище на 40 км. югозападно от столицата до едно от летищата на Киев. В момента нефта гори и службите отправиха предупреждение към всички граждани да не излизат на улицата и да не отварят прозорците.

Междувременно от украинското министерство на отбраната показаха смразяващо кръвта видео от горящия газопровод.

„Дори когато ни нападнат и всичко около нас гори, ние продължаваме да работим.

Това видео е заснето от камери за наблюдение, монтирани на локомотив, минаващ на десетки метри от горящите резервоари за гориво в нефтобаза KLO.

В рамките на минути след като бяхме ударени от руска ракета и избухнахме, успяхме да спасим 15 дизелови коли и 8 коли на газ. 

С това гориво ще можем да заредим Въоръжените сили, Terro Defense, медиците, Kyivenerho, Kyivpastrans и други, които не позволяват на Киев да падне и да „държи небето“!

Украйна преди всичко!“, пишат от украинското министерство на отбраната.

Ударена е и сградата на депо за ядрени отпадъци, но според службите няма никаква опасност, тъй като са нанесени щети само по оградата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!