Домашни зайци изровиха останките на най-малко три тела в градина в нидерландския град Амерсфорт, съобщиха световните агенции.

По предварителни данни телата са от края на XIX век. По случая е започнато полицейско разследване, като за целта са ангажирани и специалисти по криминология.

По думите на полицията сигналът е бил получен в понеделник вечерта от семейство, което открило в издълбаните от зайците дупки човешки кости. След като пристигнали на адреса, криминалистите потвърдили, че останките са човешки и са отцепили района.

Беше ни казано, че зайци са изровили човешки кости. На място открихме долна челюст и част от череп, което беше достатъчно като основание, за да започнем разследване. Свързахме се с департамента по криминалистика и отдела по криминално разследване, обясни Диедерик Хойвелинг от местната полиция в Амерсфорт.

Смята се, че част от черепите са били използвани за научни изследвания, след което били заровени, за да се скрие престъплението, допълни още Хойвелинг, цитиран от 20minutos.

Според разследващите откритите останки са от периода между 1880 и 1900 година.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук