Британската столица осъмна със снежна покривка. Мнозина не вярваха, че сняг ще завали в Лондон, тъй като според прогнозите на "Мет Офис" това се отнасяше за Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Факт е обаче, че това беше една от най-студените нощи, която донесе след себе си нещо, което жителите на британската столица не са виждали от години, съобщава novini.london.
Жълт код за опасно време е обявен и за Лондон, което означава, че местните жители може да се „насладят“ на от един до пет инча сняг през деня и ветрове от 70 мили в час.Първият сняг носи със себе си проблеми с трафика, като голяма част от линиите на метрото са или абсолютно неработещи, или с променен маршрут.
Има проблеми с движението по линиите Central, Overground, Metropolitan, Northern, Piccadilly, и Waterloo & City заради падналия сняг.
Очаква се до три инча сняг в Hertfordshire, Buckinghamshire и Kent.Редица селища из Великобритания са останали без ток заради падналия сняг. Големи общности от Уелс и Централна Англия са откъснати от света, без комуникация и с блокирани пътища.
Снегът е причинил най-много проблеми в Powys, Herefordshire, Oxfordshire и Shropshire. Натрупал се е сняг до няколко сантиметра за само час. Редица кризисни ситуации се докладват и за Бирмингам.

Навсякъде из Великобритания се съобщава за проблеми с транспорта заради снега.Заради заснежени писти, летището в Бирмингам и лондонското "Лутън" прекратиха извършването на полети. Затруднения имаше в трафика и на лондонските аерогари "Хийтроу" и "Станстед".Частично затворена беше основната автомагистрала между Лондон и североизточната част на Англия.

Експерти предупреждават, че заради бурята Хана, която идва от Франция и Испания, може да има засилване на снеговалежа в неделя вечерта.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ