Експерти са разглеждали спътникови снимки на местността около Зона 51 в Невада и неочаквано са забелязали загадъчна дупка в земята, в средата на която се издига тайнствен метален предмет. Тя е разположена само на няколко километра западно от легендарната военна база. Координатите на находката са: 37°08'47.3"N 116°05'06.3"W

"Аномалната кръгла яма", както я нарекоха ​​теоретиците на конспирацията, явно има изкуствен произход, а вътре в нея може да се види нещо като дълга част от тръба. Близо до дупката се намира път, както и странни кратери в земята, които са се появили там, сякаш в резултат на поредица от мощни експлозии.

Изследователите предполагат, че недалеч от Зона 51 се извършват изпитания на някакво секретно оръжие, а "ямата със загадъчния предмет вътре" може би е свързана с тайната разработка. Възможно е спътникът да я е снимал преди "дупката с оръдие" да се затвори, да се скрие под земята и да стане невидима за другите.

Милиони световни уфолози и виртуални археолози все още вярват, че в загадъчната Зона 51 са се провеждали или все още се провеждат експерименти с извънземни технологии и организми. Други обаче твърдят, че това е чиста фантастика и Съединените щати не могат да свалят "чиния" на пришълци, но е възможно да има военни тестове на базата.

Превод и редакция: БЛИЦ