Компетентните сръбски органи са проверили дали на качените на сайта JUGpres снимки наистина се вижда най-издирваният от Трибунала в Хага Ратко Младич.
Б 92 научи, че на снимките е Александър Исаилович, човекът, който поради силната си прилика с Младич вече два пъти е арестуван. От редакцията на сайта казват, че не знаят кой е качил снимките, тъй като в получения от тях и-мейл и под снимките няма посочено име. Вижда се, че снимките с много малка резолюция, качени на въпросния сайт, са правени от кола, а човекът, който ги е изпратил, твърди, че мъжът на снимките е Ратко Младич. Снимките са направени през лятото, защото мъжът на тях е със слънчеви очила и е облечен с тениска.
Б 92 припомня, че хора, които приличат на Младич, са арестувани на няколко пъти. На 5 септември в Белград оперативни служители на Агенцията за сигурност и информация арестуваха Александър Исаилович, смятайки, че арестуват Ратко Младич. Те обаче бързо разбрали, че са направили грешка. Исаилович беше арестуван от МВР и през пролетта на 2004 г. пак заради силната си прилика с Младич. /БЛИЦ