Сръбският разузнавач Горан Живалиевич заяви пред сръбската телевизия „Хепи“, че не е участвал в размириците в македонския парламент от 27 април тази година, предава македонският телевизионен канал „24“, цитиран от "Фокус"
Той каза, че е следял събитията от дома си и не е знаел за какво става въпрос. Когато разбрал какво става се запътил към македонския парламент, за да види дали в мероприятието участват сръбски екстремисти. Демонстрациите не са били организирани от граждански сдружения, а от „патриотични организации под контрола на ВМРО-ДПМНЕ“, заяви Живалиевич.

Сръбският разузнавач не само отхвърли обвиненията, че е участвал в размириците, но добави, че имало снимки, които показват човек с емблемата на въоръжените сили на Хърватия.

„На тези снимки, на които хората влизат с маски и бият Заев има и човек с емблемата на въоръжените сили на Хърватия – Игор Юг. Ако внимателно гледате снимката, се вижда, че през цялото време той държи ръката си зад гърба. Според някои информации, той е човекът, който е трябвало да убие Зоран Заев“, заяви Живалиевич.

Припомняме, че на 27 април крайни македонски националисти и симпатизанти на ВМРО-ДПМНЕ щурмуваха македонския парламент. Между Сърбия и Македония се разрази дипломатически скандал, тъй като се оказа, че сръбският разузнавач Горан Живалиевич, е участвал в мероприятието.