Шабан Шаулич беше на път да изпълни най-голямото си желание, но не успя, пише и сръбският вестник „Блиц“ заради катастрофата, която го погуби в Германия.

Мечтата на певеца беше да ожени единствения си син Михайло. Два дни преди смъртта си Шабан Шаулич правел списък на гостите за сватбата на сина си.

"Ден преди да тръгне на път за Германия разказваше как ще изглежда сватбата на Михайло, кой ще бъде поканен, кой ще пее. Беше много радостен, когато говореше за това. Каза, че това ще бъде най-голямата сватба, виждана досега и на нея ще покани хората, които са му близки и които са били важни в живота му", разказа източник на сръбския вестник „Курир“.

"Шабан беше много щастлив, когато в края на миналата година Михайло му каза, че е поискал ръката на приятелката си Даниела Мандич. Толкова го притискаше да се ожени, това беше най-голямото му желание, че реши да се включи в организацията. А е добро известно, че той никога не е участвал в никакви подготовки, всичко оставяше на съпругата си. Дори в организирането на концертите си не участваше, всичко беше в ръцете на съпругата и сътрудниците му. През последните години казваше, че иска да има спокоен живот с Гоца, децата и внуците“, казва източникът на сръбското издание.

Кралят на сръбската народна музика Шабан Шаулич почина на 17 февруари при тежка катастрофа в Германия. При инцидента загина и музикантът Мирсад Керич, който е шофирал и който е бил включен в участията на Шабан Шаулич.

Автомобилът, с който Шабан Шаулич е пътувал, е бил ударен от друга кола, управлявана от германски гражданин, който е бил под въздействието на алкохол и без шофьорска книжка.

Днес стана известно, че мъжът, предизвикал катастрофата, е задържан. Едно от повдигнатите му обвинения е за тежко убийство, причинено при движение по пътищата. Интересно е, че маздата, която 34-годишният мъж е управлявал, не е негова. Освен това той не е и регистриран, че живее в Германия, съобщи "Вестфален блат".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!