Малко се знае за това, че бивша Югославия има свой Джак Изкормвача, който бил също толкова брутален като англичанина. Името му е Миодраг Столе Трифунович. Всички в Белрад били уплашени и потресени от действията му, а разследващите положили големи усилия, за да уловят хитрия сериен убиец, безпрецедентен за тези тогава географски области, пише македонският "Вечер".Според свидетели Трифунович е бил дори по-брутален от своя „колега“ от Лондон, тъй като в списъка му с жертви са били между 14 и 60 жени. Той мразел жените, особено проститутките.

Той откраднал перука, дрехи, фалшиви мустаци и брада от известния сръбски актьор Миливой Мавид Попович и облечен така избирал жертвите си. Източници от разследването твърдят, че той рецитирал Балзак, преди да убие жената. Освен Балзак, големият му идол бил сериалният убиец Джак Изкормвача. Той събирал всички новини за него и се опитвал по всякакъв начин да го надмине с броя на убийствата, а някои твърдят, че го е направил.

Омразата му към проститутки датира от детството. Роден в Ниш, в много проблематично семейство. Баща му управлявал известен магазин за обувки, но бил алкохолик, който малтретирал жена си и сина си.

Бащата бил безнадежден алкохолик и редовно водел проститутки в дома, с които бил пред сина и съпругата си. Докато проститутките го обслужвали, той карал жена си да коленичи до тях, да гледа всичко и да пее или рецитира стихотворения. Това в ранното детство създало у Миодраг огромна омраза към жените и най-вече към проститутките. Той прекарал юношеските си дни да фантазира за убийство или задушаване на жени, според преписка по случая с най-бруталния убиец в бивша Югославия.

Той извършил първото си престъпление в Меросина, село близо до Ниш, където е роден. На 15-годишна възраст той изнасилил 12-годишно момиче. След като майката на Трифунович се развела с баща му, те се преместват в Белград, където той започва да преследва фантазиите си. Твърди се, че първата му жертва е била убита през 1948 г. на улица „Цвичева“ в Белград, където е намерено тяло на удушена и изнасилена жена с изкормен корем.

Мишена на сръбския Джак Изкормвача, освен проститутки, боли и влюбени двойки. Твърди се, че след като нападнал такива, той първо пребивал мъжете с различни предмети, след това изнасилвал и убивал жената.

Обсебен от Джак Изкормвача и Оноре дьо Балзак, едно от момичетата, оцелели от нападението, казало на полицията за това, отбелязвайки, че Трифунович говорил "че хората днес нямат слух и усет към поезията", съобщават тогавашните медии.

Той никога не оставял доказателства и всяко ново престъпление насочвало разследването в различни посоки. Наричан бил човек с много лица, защото през деня е бил обикновен гражданин, работещ на строителната площадка.

След поредица от престъпления чудовището най-накрая е арестувано, но не и за убийствата. Той подпалил кафене „Златен Буренце“ и пръстовите му отпечатъци били открити на бензинова кутия. Миодраг Столе Трифунович бил хванат в полицейска засада на жп гара в Белград. Когато бил арестуван, историята и тайните започнаха да се разкриват! Едва тогава, след ареста му, той бил заставен да отговаря за всички тези чудовищни убийства.

В затвора Столе Трифунович се осъдил сам, като се пробол с шило в устата, а с друго директно в сърцето си. Той ще бъде запомнен като най-бруталния сериен убиец в бивша Югославия.

Превод: БЛИЦ