Сръбският министър на отбраната Александър Вулин отправи тежки обиди към България, предава БГНЕС.

Това става само ден след като председателят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун заяви, че на територията на Сърбия действа голяма мрежа от български разузнавачи.

"България умее да допуска друг да й избира приятелите й и враговете й. Сърбия не допуска подобно нещо.

Каракачанов с горещи думи за българската следа в шпионската афера в Сърбия

Като независима държава Сърбия сама решава за себе си и сама избира приятелите си", каза Вулин, който се счита за най-близкия министър на президента Александър Вучич.

Екатерина Захариева: Сръбските обвиненията в шпионаж са нелепи

Коментарът на министъра на отбраната бе разпространен от държавната новинарска агенция Танюг.

"България има своите проблеми и нека се грижи за тях", каза още Вулин по повод днешното изявление на вицепремиера Екатерина Захариева, която остро осъди поведението на Дрецун.

Захариева съобщи, че сръбският посланик в София ще бъде извикан по този повод в МВнР.

Военният министър Александър Вулин бе сред най-близките на семейството на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич. Той бе сред водещите фигури в партията на съпругата на Милошевич Мира Маркович – Югославска левица.

По време на протестите срещу режима на Милошевич през зимата на 1997 година, когато полицията използва водни струи, за да разпръсне студентите, Вулин каза следното: Не е вярно, че сме поливали със студена вода при минус 6 градуса демонстрантите. Нали не трябваше да ги поливаме с топла вода. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!