Проблемите със заподозрения в убийството на трима българи и още двама души в Чикаго, са започнали, след като той е бил отстранен от поста на домоуправител на кооперацията, в която се е случила стрелбата, съобщава БГ-Войс.
За това разказва съсед, който от съображения за сигурност отказва да покаже лицето си пред камера. Младият мъж от улица „Уест Ървинг Парк“ обяснява, че 67-годишният стрелец е пенсиониран работник, който имал проблеми с гнева. Повечето съседи се оплаквали от него.

Освен това, през последните две години Кристоф Марек е имал и финансови проблеми – той е ипотекирал апартамента си и е подал завление за частен фалит.

По неизяснени все още причини, Марек, който познавал жертвите, се качил в жилищата им и започнал стрелбата.

Той живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.

„Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата”, каза пред медиите зам.-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата. „Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея”, каза още Рико.

Жертвите са съпрузите Цветанка Костадинова и Ивайло Попов, свекървата Искра и партньорът й Дейвид. По-късно в болница от раните си издъхва полякинята Йоланда Топоска.

Властите са открили оръжието на престъплението – личния пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван.

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в „Туитър”. Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често – не просто тук, но и в цялата страна“.

67-годишният стрелец се е предал на полицията.

По неофициална информация на BG VOICE убийствата са извършени със собственоръчно сглобено оръжие. Полицията продължава изясняването на случая.

Знае се със сигурност, че убитите са Ивайло Попов и Цветанка на около 45 години. Жената пристигнала в Чикаго след сватбата си с Ивайло преди около година. Той живее в Чикаго от над 15 години, а тя го последвала заради любовта и в търсене на нов живот и щастие.

В техния апартамент живеели и майката на Ивайло – Искра, както и нейният партньор – американецът Дейвид. Те също са убити в събота.

От предишен брак Ивайло има дъщеря в тийнейджърска възраст, която също живее в града, а Цветанка има син, Даниел. Той също е живеел в апартамента където е извършено престъплението.

Цветанка Костадинова с директорът на детска градина „Стелина“ Стела Кайлакова

През последната една година Цветанка е работила като учител в детската градина „Стелина“, а преди това в неделното училище „Джон Атанасов“. Жената е трябвало да бъде на работа в понеделник сутринта.

Директорката Стела Калайкова не знае как ще обясни на децата, че тяхната учителка вече я няма. Тя разказва, че и децата, и родителите много са обичали Цветанка.

„Загубата на такъв човек по такава нелепа причина за мен е ужасна трагедия.

Случва се много често, но нямам обяснение защо се случва. И малко трудно… не знам колко време сега ще ни отнеме, за да може да асимилираме тази информация. До последно се надявах, че може би не вярно“, споделя Калайкова.

„Не мога да го преживея сега, че това може да се случи на такъв млад човек, който е дошъл да си търси любовта в тази страна. Нов живот, да изгради друго семейство и да загине по този изключително нелеп начин по причина на някакви психопати, които живеят около нас и никой не ги забелязва“, добавя още тя.

Ивайло е работил в сервиз за смяна на авто стъкла.

Децата на убитото семейство събират дарения, за да пренесат телата обратно в България където да бъдат погребани.  Средства могат да бъдат дарени чрез сайта gofundme.com ТУК

Нужни са $50 000, до момента събраните средства са близо $24 000.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ