Даниел Стийл, известният автор на десетки любовни романи, сред които "Звезда", "Ударите на сърцето," и "Изгубена любов", пише толкова много, че почти няма време да спи.


Четири часа сън за нея са една спокойна нощ.

Състоянието на Стийл възлиза на около 350 млн. долара, според сп. Forbes. Наскоро тя сподели пред Glamour, че за да издава по 7 книги годишно, работи между 20 и 22 часа на денонощие, но от време на време достига и до пълни 24 часа.

Нейният работен процес винаги е бил един и същ, десетилетие след десетилетие: тя сяда на бюрото си (което прилича на три огромни книги, поставени една върху друга) в 8 часа сутринта, като хапва филийка препечен хляб и пие безкофеиново кафе с лед, и така се приготвя за работа.

71-годишната Стийл се отнася критично към теорията за това, че милениалите са считани за поколението на бърнаута, което счита за нереалистично.

При посещение на централата на Amazon наскоро, тя е шокирана от многото екстри за служителите на място, на което се предполага, че трябва да се върши работа.

"На 25 г. никога не съм очаквала такова качество на живот. Работех на три места едновременно, а след работа пишех. Сега на младите им обещават, че всичко ще е забавно", казва тя пред Glamour,

Стийл носи този манталитет със себе си навсякъде, където работи, независимо дали е в дома й в Сан Франциско или в този в Париж.

"Жива или мъртва, независимо дали навън е пек или дъжд, аз сядам на бюрото и си върша работата," казва Стийл.

Тя пише единствено на своята пишеща машина Olympia от 1946 г. и има няколко бройки, които използва за резервни части (твърди, че не може да пише на нищо друго).

Даниел Стийл е един от най-продуктивните живи писатели със 179 книги срещу името си.