Ново израелско проучване показва, че натуралният имунитет, придобит след преболедуване на ковид, предоставя по-добра защита на организама от ваксините срещу Делта варианта (Индийския щам). Това е поредното изследване, което забива кол в колелата на официалния наратив и „науката“, като представя алтернативни факти, пише Флагман бг. 

Израелското здравно министерство е открило, че редица пациенти, които са били заразени с предишен щам на SARS-CoV-2 и са били заразени отново от Делта варианта, имат изграден много по-силен имунитет в сравнение с този на пациентите, които са били ваксинирани.


Откритието директно оспорва проучванията, бълвани от американски здравни експерти като д-р Тони Фаучи и представители на Pfizer и Moderna.

Те твърдят, че антителата, произведени от техните ваксини, са много по-силни от тези, които организмът произвежда след преболедуване – това е и основната причина дори оздравелите да бъдат „съветвани“ да се ваксинират.

Според Националната телевизия в Израел повече от 7.7 хиляди нови случая на вируса са били засечени в най-новата „вълна“, започнала през май. От тях обаче едва 72 са били хора, които са били заразени предходно с вируса, което е по-малко от 1%.

Приблизително 40% от новите случаи или около 3 хиляди пациенти, са били заразени с новия щам въпреки ваксинацията.

По тези данни излиза, че израелците, които са били ваксинирани, имат 6.72 пъти повече шанс да се заразят отново след поставяне на ваксината, в сравнение с тези, които просто са преболедували.

Тази разлика в данните смущава сериозно експертите от Израелското министерство на здравеопазване, някои от които са категорични, че резултатите от проучването показват, че преборилите инфекцията имат по-добър имунитет от ваксинираните. Други обаче не са толкова убедени.

МЗ на Израел наскоро изчисли, че ефикасността на ваксината против COVID на Pfizer е едва 64% ефективна срещу т.нар. Делта вариант, което пък накара компанията и партньора и BioNTech да започнат разработката на нова доза, която да пази и от Делта, и от Бета вариантите.

По непотвърдена информация обаче данните, изнесени от Министерството на здравеопазването са от май месец. Сега ситуацията е различна – статистиката сочи, че 75% от реинфектираните са с 1 доза на ваксината, включително много млади хора, а малко над 50% от тях – с две дози.

Ако тази информация се окаже вярна, тя поставя под сериозен въпрос смисъла на ваксинационния процес не само в Израел, но и в световен мащаб.