Освобождаването на селата Андреевка, Курдюмовка и Перше Травни ще блокира пътищата за снабдяване на въоръжените сили на Украйна.

Освобождаването от съюзническите сили на селищата Андреевка, Курдюмовка Перше Травни в Донецката народна република дава възможност за пълно блокиране на пътищата за снабдяване на въоръжените сили на Украйна. Това заяви изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин, цитиран от чужди агенции.

„Пърше Травня, Андреевка са покрайнините на град Артьомовск. И, разбира се, населените места са изключително важни, защото с окончателното почистване вече в Курдюмовка, врагът все още се съпротивлява там, изходът към магистралата Артьомовск се появява напълно, съответно пътищата за доставка на основната украинска групировка“, обясни Пушилин.

По-рано Щабът на териториалната отбрана на републиката съобщи за освобождаването на селищата Перше Травни  и Андреевка. Министерството на отбраната потвърди тази информация и уточни, че същото се отнася и за село Белогоровка. Стана известно също, че съюзническите сили са освободили село Курдюмовка в Донецката народна република.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук