Британският премиер Борис Джонсън ще се възстановява най-малко два месеца. Експерти твърдят, че той няма да се върне на работа поне до лятото, информира Daily mail.


Пациентите, преминали през интензивно лечение, както Джонсън, остават на легло две седмици.

За пълното възстановяване на премиера на Великобритания ще трябват между един и два месеца. Специалистите посочват, че необходимостта от почивка ще доведе до загуба на мускулна маса на Борис Джонсън, както и до загуба на сила.

Освен това кислородното лечение, на което бе подложен той в интензивното отделение, може да го изтощи. Затова и на пациентите им е необходим дълъг период на възстановяване и укрепване на организма.

От Даунинг стрийт посочиха, че състоянието на премиера е стабилно и той е в добро разположение на духа.

Припомняме, че влизането в болница на Борис Джонсън, след близо 10-дневна изолация заради положителна проба за коронавирус, постави управлението на страната в патова ситуация, тъй като няма ясен механизъм кой поема ръководството при невъзможност на премиера.

Тази сутрин бе поставен и въпросът за отговорността за ядрените кодове на Обединеното кралство.

На въпрос на Би Би Си дали външният министър Доминик Рааб е получил ядрените кодове, докато Джонсън се лекува, началникът на канцеларията на правителството Майкъл Гоув отбеляза: "Налице са добре разработени планове за действие."