Една от жителките на малкия град Брейнтрий, който се намира в графство Есекс, Обединеното кралство, не се почувствала много добре. 

Тя си легнала и през нощта забравила всички събития, които са й се случили през последните 20 години. Жената вече не можела да си спомни сватбата със съпруга си, както и смъртта на някои роднини, съобщава New York Post.

Клер Мъфет-Рийз, която е на 43 години, се срещнала с бъдещия си съпруг през далечната 1995 година. През всичките тези години те не се разделяли един с друг.

През 2008 г. те се оженили и след известно време им се родили двама сина - Джак и Макс. Дълго време англичанката работела като журналист, а също така била прекрасна майка, която съчетавала домакинските задължения с интервюта на известни личности.

През 2021 г. животът на Клер се променил буквално за една нощ. Чувствала се доста зле, че си легнала рано. Жената помислила, че е пипнала простуда от сина си. На сутринта Макс се опитал да събуди майка си, но не успял и Клер не се събудила.

Веднага била откарана в болницата, където била свързана с апарат за вентилация - изкуствена вентилация на белите дробове. След известно време англичанката била преместена в специализирана клиника. При извършен преглед и изследвания лекарите установили, че причината за случващото се е възпаление на мозъка, провокирано от енцефалит.

Близките били предупредени, че всичко може да свърши много зле. Но след 16 дни лечението дало положителен резултат и пациентката била изключена от вентилатора.

Клеър веднага попитала как са котките. Но те били мъртви от много години. Това бил първият знак, че жената е забравила всичко, което се е случило през последните 20 години.

Англичанката без проблеми разпознала всичките си роднини, но в същото време не можела да си спомни огромния брой събития, които били свързани с тях. Лекарите отбелязали, че загубата на памет е страничен ефект, който често се появява при енцефалит.

Клеър прекарала 5 седмици в болницата. След изписването й било трудно да се движи. Съпругът си взел отпуск от работа, за да гледа жена си. Синовете също се опитват да подкрепят майка си и постоянно й разказват какво обичат, как всички са пътували заедно и много повече.

Превод: БЛИЦ