Сладководното езеро Мичиган е най-голямото езеро в САЩ и принадлежи към групата на Големите езера. Дълбочината му е до 281 м, дължината е 500 км. Необичайни същества са наблюдавани в много големи езера в света, но в Мичиган, изненадващо, няма подобни легенди за "водни динозаври".

И все пак изглежда, че е обитаван от нещо много дълго и черно. Наскоро в обектива на камера за наблюдение попадна видео, което веднага предизвика много спорове. Заради лошото качество е трудно да се разбере добре какво е това - огромна змия, змиорка или куп от водорасли. Камерата е инсталирана с изглед към южния кей на езерото и на 13 юни 2019 г., когато е направен този запис, в околността бушува истински ураган. 
В социалната мрежа е публикуван видеоматериал, направен от жителя на Мичиган Том Венцел. Той нарича това странно създание „нашето местно чудовище Лох Нес“.

На видеото, ако погледнете точно в средата на кейовата зона и почти веднага ще забележите дълго черно тяло във вълните. В един момент дори опашката му е видима. Това същество се опитва да се справи с вълните, които го носят към опорите на кея. Въпреки това, то не може да се измъкне от там и вълните го влачат към опорите.

След няколко секунди, съществото се изплува от лявата страна под кея и изчезва от кадъра.

Много неща показват, че това не е само водорасли. Съществото се движи сякаш е живо, ловко усуква опашката си, а на тялото му на края се виждат гребени като на крокодил. Но това със сигурност не е крокодил, а нещо много по-дълго и изглежда без лапи (и крокодили не се срещат тук). Трудно е да се изчисли размерът му, без да се знаят точните параметри на кея. Известно е само, че височината на фара е 12,5 метра. Коментаторите определят дължината на съществото от около 3 метра и тегло от 90-100 кг. Създанието изглежда прекалено гъвкаво и дълго за гигантски сом, така че основната версия е, че е гигантска змиорка.  Мистерията на това, което точно е записано на камерата на кея, все още остава една от най-дискутираните местни теми и остава без отговор.

Превод: БЛИЦ