Саудитска тийнейджърка се укрива в Банкок от насилническото си семейство. Тя разкри пред свои приятели, че е изплашена до смърт, защото баща ѝ вече е пристигнал в Тайланд да я търси, съобщава „Дейли Мейл“.

Млада саудитка се барикадира на летището в Банкок, за да избегне депортация (СНИМКИ)

 
18-годишната Рахав Мохамед ал Кунин избягала от семейството си, докато били на пътуване до Кувейт преди 4 дни, и отлетяла за Тайланд, надявайки се да стигне до Австралия и там да поиска убежище. Тя била спряна от миграционните власти в Банкок и била отведена „на сигурно място“ с помощта на служител на ООН за бежанците.

 
В понеделник тя пусна съобщение в Туитър, където пише, че баща ѝ я последвал в страната, а на свой приятел споделила: „Много се радвам, че не съм на летището сега, но се страхувам, защото баща ми е тук“.
 


Рахав се страхува от наказанието на семейството си, защото се отказала от исляма. Според адвокати тя може да бъде вкарана в затвора за дълго и да бъде подложена на погазване на човешките й права и дори изтезания.
 
„Тя е нарушила саудитските закони, защото е пътувала без разрешението на своя мъж-настойник, а сега нарушава още много закони, с което си докарва гнева на властите“, обяснява адвокатът по човешки права от Дубай Рахда Стърлинг.
 


Девойката трябваше да бъде изпратена обратно с полет в Кувейт, но страхувайки се, че семейството ѝ ще я убие, тя отказа да се качи на борда. По-късно тя пусна свой клип в Туитър, където се вижда как барикадира хотелската си врата с маса, легло и стол.
 
Вчера тя напусна летището, след като властите в Тайланд ѝ обещали, че „няма да изпратим никого на смърт“. В момента е настанена в тайно убежище, докато тайландските власти решават съдбата ѝ.

Превод и редакция: БЛИЦ