Проливни дъждове наводниха английския град Шефилд. Стотици граждани бяха блокирани в търговски център след затварянето на околните пътища. Спасителните служби работят денонощно за оказване на помощ на хиляди потърпевши в Северна Англия.
 

Проливните дъждове в графство Йоркшър бяха сравнени от някои медии с „библейски потоп“. Наводнения причиниха сериозни проблеми в цяла Северна Англия. Най-критично е положението в Шефилд, още повече, че се очаква валежите да продължат и днес. Положението се влоши още повече след като минаващата през града река Дон излезе от коритото си. Превърналите се в реки улици около търговския център „Медоухол“ буквално го изолираха със стотици, а според някои сведения хиляди посетители, дошли не само на пазар, но и заради предколеден концерт, който обаче, предвид на случилото се, бе отменен.

Полицията първоначално издаде заповед хората да останат в центъра по съображения за сигурност, но няколко часа по-късно бе дадено разрешение те постепенно да напускат. Сериозно пострада транспорта в Северна Англия и Мидландс – отменени са влакове, много пътища са непроходими. 35 къщи в град Мансфийлд бяха евакуирани заради земно свлачище.