Република Колумбия е богата с най-различни мистични явления. Тук, например, неведнъж са виждали образа на Иисус Христос в небето. А градчето Кали, където се извисява свещената статуя на Месията, нерядко озадачава туристите, които искат да се снимат до тази забележителност с тайнствени призраци, които после се появяват на снимките, пише esoreiter.ru.

Тези дни жителите на Кали отново са станали свидетели на необикновено явление. На 23 септември, на свечеряване, небето се изпълнило с черни облаци, предвещаващи буря с мълнии. В този момент от небето се стоварил преждевременен гръм. Странният силен звук изкарал по улиците много хора. А по-сетне колумбийците видели нещо абсалютно неразбираемо. Ето какво разказва един от тях: 

"Небето беше цялото в облаци и започна да се стъмва, когато небесата буквално заскърцаха, а след това облаците се отдръпнаха и в пролуката между тях се появи отначало едно слънце, а после още едно.

Това разбира се бяха някакви изкуствено ярко сияещи кълбовидни обекти, но всички започнаха да викат: "Слънце, не - две Слънца". Именно първото огнено кълбо заскърца и се раздели на две, а след това на няколко слънца, които се отделиха от "своята майка". След това започнаха да се придвижват странично и пред очите на изумените граждани изчезнаха едно след друго, докато не угаснаха всичките."

Всичко това станало преди няколко дни, но жителите на колумбийския град Кали, които са били свидетели на фантастичното явление в небето, още не може да се отърсят от преживяното. Версията на уфолозите е, че най-вероятно в Кали са долетели извънземни. Но набожните колумбийци имат съвсем друго мнение за небесното явление. То е знак свише, който не предвещава нищо добро, защото е страшен и лош - във вечерното небе и точно преди бурята. 

Едно е да се появи на синия небосклон образът на Христос, а коренно различно е когато това е грозно предзнаменование за нещо зловещо, обясняват вярващите. 

Превод: БЛИЦ