Майка на малко бебе се оказала на летището от вечерта, трябвало да виси там, изчаквайки полет от Филипините, на който да се качи. Когато се озовала на борда, осъзнала, че й е свършило приготвеното предварително мляко. 

Гладното бебе започнало сибно да плаче и тогава на помощ се озовала 24-годишната стюардеса Патриша Органо, пише "Дейли Мейл".

Самата Патриша била кърмеща майка с едва 9-месечно бебенце. Тя знаела, че на борда няма подходящо мляко и заради това решила сама да накърми бебето на готовата да се разплаче от отчаяние майка.Патриша разбирала отлично какво чувства майката, която държала в ръце гладното бебенце.

"Майката на детето каза, че й е свършило млякото и реших да й предложа помощта си, тъй като самата аз съм майка на бебе. Знаех много добре за какъв стрес става въпрос. Безпомощността, която чувстваш, когато не можеш да накърмиш гладното си дете, е ужасна", признава стюардесата.

Тя разказала за случилото се на страницата си във Фейсбук, където написала, че се чувства щастлива заради постъпката си. Патриша разкрила още, че майката на бебето била много изненадана и горещо благдарила за оказаната добрина. 

Същият ден се оказал особен за Патриша и по друга личиня - тя получила необходимата квалификация в работата си - това бил всъщност проверовъчен полет. Така младата жена минала успешно изпита и като специалист, и като добър човек.

"Кърмех по време на полета чужсото дете. Благодаря ти, Боже, за този дар - майчиното мляко", пише още Патриша на страницата си във Фейсбук.

Превод БЛИЦ