Популярният 38-годишен готвач от Турция Нусрет Гьокче стана известен по целия свят не само с кулинарните си таланти, но и със смешния си начин на сервиране и осоляване на месо. 

Има клонове на неговите ресторанти по целия свят и звезди от първа величина с удоволствие вечерят там. Онзи ден главният готвач отвори нов ресторант в Лондон и новината за това беше придружена от архивна снимка, на която той беше заснет, преди популярността да падне върху него.



Нусрет признава, че не винаги е бил толкова успешен. Мъжът дори трябвало да напусне основното училище, защото родителите му нямали достатъчно пари за образование. От ранна възраст Нусрет бил свикнал да работи неуморно, той се захващал с всякаква работа, дори и най-трудната, и изчезвал с дни наред. Според Нусрет сега малко се е променило в трудовия му живот. Той все още става рано за работа и напуска ресторанта дълбоко след полунощ.



Любовта му към готвенето се развива от тийнейджърските му години - на 14-годишна възраст Нусрет получава работа като помощник готвач в ресторант, за да взима поръчки от месар. На 27-годишна възраст той спестява достатъчно пари, за да отвори своя малка кебабчийница с осем маси в Истанбул - в нея работят само 12 души, пише Lad Bible.

"Винаги съм мечтал да започна собствен бизнес. Имах малко пари и отидох в Аржентина, за да проуча производството на месо. След това исках да придобия знания в САЩ и ми отказаха виза пет или шест пъти. Но никога не се предавах, това ме спаси," кязва Нусрет Гьокче.

Превод: БЛИЦ