В мрежата се появи снимка на младши лейтенант Ребека Едуардс, която се оказа в центъра на секс скандала в британските военноморски сили. По информация на „Дейли мейл”, 20-годишното момиче е служило на борда на атомната подводница HMS Vigilant на длъжността „офицер по инженерно-техническото обезпечаване”.
В нарушение на устава тя е имала интимни отношения с капитана на плавателния съд – 41-годишният Стюард Армстронг. Връзката им стана публично достояние, след като възмутените й колеги побързали да доложат за скандалните отношения между двамата на висшестоящото ръководство.

Специална комисия към министерството изясни, че секс на HMS Vigilant са правили не само Едуардс и Армстронг, в резултат на което с уволнение са заплашени вече петима от екипажа. Капитанът на подводницата пък е отстранен от служба.


 
Забранените отношения между членовете на екипажа започнали по време на мисия в северната част на Атлантическия океан. Скандалът гръмна, когато подводницата потегли към САЩ за балистичните ракети Trident.

Превод: БЛИЦ