Факт е, че описанията на Атлантида са много неясни, за да се намери точното място на нашата планета, където се предполага, че е била тази легендарна държава. Възможно е, ние да я търсим на неправилното място.
Например, през 1962 г., съветските спътници предават интересни снимки на загадъчни кръгове, открити в степите на южната част на Урал. Нямало никакви съмнения, че това е следа от някаква древна цивилизация. По-подробно проучване на тази област вече с наземни средства показало, че там има древен град-крепост и е на същата възраст като легендарната Атлантида, пише esoreiter.ru

Аркаим е град на полубогове

Градът, наречен от учените Аркаим, е построен по много особен начин, доста приличащ на загадъчния тибетски Шамбала: една и съща пръстеновидна структура, същите двойни периметри на защитните стени. В древния уралски град археолозите са открили няколко кръгови зони, които са били защитени от външния свят от мощна външна стена (идеално кръгла) и след това от двуметров ров, очевидно запълнен с вода в миналото.

Този град е притежавал обикновена и дъждовна канализация, във всяко жилище имало пещ, кладенец и нещо което е забележително - вентилационна система. Уникалността на изграждането на Аркаим се състои в това, че той е на няколко нива, т.е. покривите служили като път за по-високата улица, и по нея дори можело да се движи колесница. В центъра на града имало площад и тук някога са били изпълнявани ритуали и определени тайнства. Този замък от приказките с много преходи, ниши и лабиринти е построен по законите на висшата математика, тъй като Аркаим е ориентиран към четирите посоки на света с невероятна точност, които могат да се определят само с модерни уреди. Не е случайно, че този град чудо бил наречен от учените древна обсерватория.

Но най-удивителното е възрастта на Аркаим - четиридесет века, тоест този фантастичен замък в Урал е съществувал още преди разцвета на древен Египет и е почти на същата възраст като известния Стоунхендж в Англия. В него са живели известните легендарни арийци, силно развита цивилизация от хора, превъзхождащи по своето развитие (ако вярваме на легенди и сказания) египтяните и шумерите, както и древен Рим и древна Гърция, взети заедно. Арийците, който дошли тук, според независимите историци, от потъналия континент в съвременния Северен ледовит океан, са били най-големите окултисти, настоящи полубогове, служещи си с телепатия, левитация и комуникиращи със звездите и космоса.

Аркаим днес е място за поклонение на всеки, който иска да се докосне до великата тайна на древността, да усети истинският дъх на историята, да абсорбира енергия, макар и остатъчна на велика земна цивилизация на миналите хилядолетия.

Никой не доказва, че градът Аркаим - това е легендарната Атлантида, но съществуването на толкова древно и високоразвито селище, напомнящо по своето изграждане на "божествена" Северна Шамбала, внушава идеята, че може би търсим древната цивилизация на неправилно място. Възможно е Атлантида да не е била изтрита от лицето на Земята, а просто да се намира в снеговете на Русия, или пък може би все пак е потънала под леда на студена Антарктика ...

Превод и редакция: БЛИЦ