Жена на име Стиви Хол решила да отиде в английския град Бирмингам заради коледния пазар. Преде да тръгне дамата влязла в приложението Googlestreetview, за да провери дали има паркинг близо до мястото, където отивала. Каква била изненадата на жената, когато забелязала раздразнения брадат пришълец, гледащ право в камерата, съобщават световните издания.

Хуманоидът обикалял центъра на Бирмингам на дневна светлина. Вижда се как той стои близо до своя автомобил Honda Civic, държейки портфейл в ръце и гледайки яростно към камерата.Стиви отбеляза, че не е почитателка на теориите на конспирацията, но видяното говори само за себе си. Жената първо си помислила, че фотографиите са направени специално преди Хелоуин, но теорията не се потвърдила: От Google са ги заснели през април тази година.

Потребителите в мрежата изразиха мнение, че човек просто си е поставил страшна маска. Те започнали да я търсят в различни сайтове, но без резултат: подобна не била продавана никъде. А може би все пак пришълците са сред нас?