Съдбата на Тереза Мей е в ръцете на депутатите в исторически вот на недоверие. Гласуването започна в 18 часа и се очаква всеки момент да бъдат обявени резултатите. 

Обръщайки се тази вечер към депутатите от нейната Консервативна партия, Тереза Мей заяви със сълзи на очи, че няма да ги води на следващите парламентарни избори. 

Мей се срещна с консерваторите в Камарата на общините, преди те да й гласуват вот на доверие тази вечер.
Ако Тереза Мей загуби гласуването, Брекзит остава под въпрос и е възможно страната да бъде в още по-голям хаос, коментират международните наблюдатели. 

Британската премиерка, че сега е много лош момент за смяна на лидера, и подчертала, че Brexit трябва да бъде осъществен и то навреме, каза един от присъствалите депутати, Алек Шелбрук. Той цитира изявление на Мей, че тя няма да свиква предсрочни парламентарни избори до редовните през 2022 г., но няма да води консерваторите на тези избори.

Предвидено е депутатите от управляващата партия в долната камара на парламента да започнат да гласуват вот на доверие на премиерката в 20 часа българско време. Очаква се гласуването да продължи около два часа, като резултатът ще стане ясен около 23 часа българско време. 
Прогнозите са, че Тереза Мей ще получи вот на доверие. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ