Разгневени привърженици на Брекзит протестираха по главните магистрали на цялата страна заради забавяне на британското напускане на Евросъюза, пише в съботното си издание The Daily Express, цитиран от "Фокус". В най-натоварените за движението часове те са изнудвали тежкотоварни камиони „да се движат на минимална скорост“.

Така са предизвиквали огромни опашки, още по-големи задръствания и хаос по пътищата на Обединеното кралство. Протестиращи защитници на Брекзит са използвали приятели мотористи по магистрален път M5 в Девън, като са използвали и търкалящ се пътен блок. В петък след обед подобни задръствания е имало и по магистрала M4.

В петък вечерта протестът на движението Go Slow на Брекзит привържениците в Нотингамшър е използвало осем превозни средства за блокиране на пътищата. Полицията е охранявала протестите, за да се гарантира безопасността на шофьорите. Демонстрацията в Девън е била планирана да тръгне от Бристол по магистрала M5 към Ейвънмаут и Клийвдън, преди да поеме по магистрала M4 до Бат.

Недалеч от Бодмин, окръг Корнуол, обаче, на главен път A30 според данни на пътната полиция, съобщени на Тhe Daily Mail, са спрени девет превозни средства, като първите две от тях са били задържани заради неправилно шофиране, но след обещанията на шофьорите са били пуснати да продължат със съобразена скорост. „Ако повторят действията си, те са наясно, че имаме данните им и ще повдигнем обвинения срещу тях.“