В британския парламент има няколко действащи масонски ложи, съобщава „Гардиън”. В тях членуват много британски законодатели, сътрудници на парламента и журналисти.
По данни на изданието, в Уестминстър  действат три ложи. Първата е New Welcome. В нея членуват около 30-40 души, като нито един от тях не е привърженик на лейбъристката партия. Голяма част от членовете й са бивши парламентаристи, както и полицаи, които са на служба в сградата на парламента. Сред членовете й са и хора с благородническо потекло. 

Във втората ложа -  Gallery Lodge, членуват 45 души - политически анализатори, а в третата - Alfred Robbins Lodge – 18 журналисти.

Според правилата, които съществуват на Острова, членовете на парламента не са задължени да указват принадлежност към масоните. Изданието посочва, че до този момент нито един депутат не е заявил, че членува в ложа.

И трите ложи държат дейността си в тайна, добавя „Гардиън”. Известно е, че членовете на ложата за парламентаристи не обичат да общуват с членовете на ложата за журналисти. 


Превод: БЛИЦ