Шпионите на Путин ухажват британския истаблишмънт чрез Имперско ортодоксално общество за Палестина, пише в днешния брой на вестник The Sunday Times, цитиран от „Фокус“.
 
Един от най-близките придворни на кралицата, братовчед на принц Чарлз, и други членове на английската аристокрация отбелязаха с вечеря в един от най-изисканите лондонски клубове създаването на британски клон на организация, която е обвинявана в тесни връзки с руското разузнаване.
 
Полковник Кристофър Маккензи-Бивор, Командор на Ордена на Британската империя, върховен постоянен офицер от церемониалната кралска охрана, е говорил по време на вечерята. Други участници в срещата са били маркизата на Бристол, принцеса Катарина Югославска, която е братовчедка на принц Чарлз, Уилям Бортрик, собственик на издателство Burke’s Peerage, занимаващо се с публикации в областта на генеалогията, основано през 1826 година.
 
На вечерята е присъствал и руският посланик в Обединеното кралство Александър Яковленко. Международният ръководител на предполагаемото научно общество, Сергей Степашин, е бивш шеф от руското разузнаване.