Коронавирусът е международна трагедия, за която се говори вече почти месец. Covid-19 не се нуждае от специално въведение: първо беше открит в Китай, след което се разпространи по всички краища на планетата. Повечето хора са сигурни, че вирусът за първи път се е появил на пазара за морски дарове в Ухан. Някои теоретици на конспирацията обаче не се доверяват на тази версия.

Те смятат, че това е просто поредната конспиративна история, която някой е измислил, за да скрие истинската същност на въпроса. 

Правителството на САЩСмята се, че именно американското правителство е създало злополучния китайски коронавирус. За първи път подобно изказване направиха руските медии по време на пряко предаване на една програма по централната телевизия. Водещият заяви, че правителството на САЩ е създало вирус, който убива икономиката на Китай. Той добави, че американците може също да са създали това, за да се възползват от продажбите на ваксини на китайското правителство.

Водещият обосновал мисълта си с факта, че Доналд Тръмп преди това е бил сред журито в конкурси за красота и понякога лично коронясвал победителките. Водещият каза, че затова вирусът е наречен така. Междувременно учените твърдят, че са кръстили вируса така единствено заради неговата форма.

Бил Гейтс 

Ако наистина се опитвате да разберете как основателят на Microsoft се вписва в цялата история, тогава трябва да се върнете до миналия октомври. Тогава семейният фонд на Гейтс започна да си сътрудничи със Световния икономически форум, както и с Органа за безопасност на здравето Джон Хопкинс. Те искаха да разберат как човечеството ще се справи с епидемията. Любопитното е, че вирусът Covid-19 бе открит няколко месеца по-късно.

Привържениците на тази конспирация циментираха твърденията си с факта, че преди това Фондацията на главния изпълнителен директор на Microsoft финансирала британски институт, който сега притежава патент за ваксина срещу коронавируса.

5G интернет 

Ухан стана почти първият град, пуснал 5G мрежа. Това е същият град, известен с първоначалната поява на вируса Covid-19. Това съвпадение ли е? Може би. 

Експертите смятат, че вирусът Covid-19 може да бъде причинен от радиационни вълни, излъчвани от новия Интернет. Те потвърдиха твърденията си много отдавна, след двегодишна изследователска работа, когато увериха, че 5G е опасен за човешкото здраве. Документът предоставя доказателства, че такъв "технологичен прогрес" може да причини радиационно отравяне. Оказва негативно влияние върху имунната система, като прави човек уязвим към болести.

Китайското правителствоНякои хора вярват, че Китай сам е създал вируса Covid-19, опитвайки се да разработи биологично оръжие. Той бил разработен в лаборатория, където вирусът по някакъв начин изтекъл. Това място било национална лаборатория. В Китай вече няма такива обекти, защото именно тук се извършвали изследвания на смъртоносни вируси. Лабораторията била част от Института по вирусология на Ухан, който се намирал в печално известния град.

Подобна теория се родила във връзка с изявление, направено от президента на Поднебесната империя веднага след избухването на заразата. Той заяви, че безопасността на националната лаборатория е ключов въпрос. Още на следващия ден Министерството на науката и технологиите на страната издаде брошури как да защити институциите, за да предотврати следващия път пускането на вируси. 

Правителство на Канада 

Много хора, които нямат доверие на основните версии за произхода на вируса, са убедени, че е странно, че правителството на Канада, водено от местен професор по социални науки, е произвело вируса Covid-19 в Националната лаборатория във Уинипег. Тази правителствена агенция изследва смъртоносни вируси.

Теоретиците на конспирацията твърдят, че някои китайски шпиони са извадили вируса от лабораторията и го изпратили в Ухан. Пратката не била доставена до Китайския институт. Шпионите са д-р Кинг Ченг и съпругата му. Двойката е работила в канадска лаборатория, докато неочаквано са били уволнени през 2019 година. 

Привържениците на тази конспирация са сигурни, че двойката е била уволнена за кражба на проби от вируси, които след това са изпратили в Поднебесната империя. Кралската канадска полиция заяви, че са експулсирани по политически или по-скоро по административни причини. 

Метеорит от 2019 г. 

Нещо необичайно се случило сутринта на 11 октомври 2019 г. В северозападната част на Поднебесната империя избухнал метеорит, предизвиквайки силна светкавица, която осветила нощното небе. Авторите на този сюжет, разбира се, се възползваха от тази история. Казват, че метеоритът е донесъл вируса Covid-19 от космоса на Земята.

Учените са сигурни, че това е почти невероятно, тъй като метеоритът не е могъл да кацне на повърхността на Земята. Дори и това да се случи, най-вероятно вирусът не би могъл да издържи на екстремната температура, която би било достатъчна да го убие няколко пъти. 

Учените са сигурни, че това е почти невероятно, тъй като метеоритът не е могъл да кацне на повърхността на Земята. Дори и това да се случи, най-вероятно вирусът не би могъл да го преживее. Изследователят на инфекциозни болести д-р Доминик Спаркс заяви, че Covid-19 най-вероятно е възникнал на нашата планета, тъй като има много прилики с острия респираторен синдром както и с респираторния синдром от Близкия изток.

ПрилепИма предположения, че хората са станали жертва на вируса Covid-19 заради прилепи. Въпреки че изследователите все още се опитват да свържат едно с друго, ръководени от научни аргументи, голям брой хора смятат, че вирусът се е разпространил, след като китайската блогърка Блог Ванг Менгюн изяла прилеп.

Менгюн публикува видео с изяждане на прилеп, което бързо стана вирусно. Момичето веднага бе обвинено в разпространение на вируса и предаването му към други хора. 

Изненадващо, по-късно китайското правителство дори принуди блогърката да се извини за яденето на летящата мишка. Ванг Менгюн от своя страна заяви, че видеото е направено през 2016 г., много преди появата на вируса.

Друго заболяване

Не всички теории на конспирацията имат имена. Следващото мнение е само слух. Някои индийски изследователи казаха, че Covid-19 има някои прилики с вируса на ХИВ. Те заявиха, че това е достатъчно, за да докаже, че това просто е мутирал ХИВ, за да създаде нов източник на болести.
Те публикуваха статия на изследователски уебсайт. Изследователите не са дали имена, така че не се знае дали това е вярно или не. 

БираCorona Extra е марка мексиканска бира. Тя по никакъв начин не е свързана с коронавируса; тази бира не причинява и не разпространява болестта. Бирата е получила името си от доста проста испанска дума, която в превод, както може би се досещате, означава „Корона“. Вирусът е кръстен на коронообразната си форма.

Corona Extra страда от името си от началото на епидемията. Въпреки че никой не е доказал връзката на пивоварната компания с вируса, много потребители вярват в тази версия.

Самуел ХайдСамюъл Хайд е популярен актьор и комик. Този човек е бил известен преди избухването на епидемията. Американският хумор е толкова безпощаден, че направил от обикновения човек герой на вечни шеги. Ако в САЩ е имало някакъв тъжен инцидент, хората, смеейки се, казват, че Хайд е виновен.

Самуел е бил обвиняван в почти всяка американска стрелба през последните няколко години. През 2017 г. човекът бил почти арестуван, когато репортерът Винсент Гонсалес каза пред местна телевизионна станция, че стрелецът се казва Сам Хайд. По-късно той се извини, когато стана ясно, че просто е решил да се включи в постоянната шега за Хайд.

Превод: БЛИЦ