Депутатът от Ирпенския градски съвет от партията „Нові обличчя” Игор Оверко според данните от електронната си декларация е собственик на 186 апартамента с обща площ близо 8000 квадратни метра, други 400 апартамента той е продал в течение на 2016 година. Това съобщава Обществено движение „Честно”.
Отбелязва се, че недвижимата собственост се намира в Ирпен, където Оверко, явявайки се ръководител на строителна фирма, има право на глас в сесиите на съвета. Общата площ на апартаментите е 7888,1 квадратни метра, което е малко повече от Олимпийския стадион в Киев.
 

При това през 2016 година депутатът е спечелил само около 20 000 гривни, целия му доход от продажбата на 400 апартамента през 2016 година е не повече от 50 милиона гривни. (Една гривна се разменя за 0.07 лева). Депутатът обаче не посочва отделната стойност на нито един от тях.
 
По думите на самия Оверко декларираните от него апартаменти не са 186, а 191. „Аз съм един от малкото депутати, които са декларирали всичките си доходи честно. Занимавам се със строителство. Там инвестирам всичките средства. В семейството аз съм главния работник, аз издържам жената и двете си деца... Това не е схема за укриване. Легализирах всичките апартаменти с цел да платя всичко, което дължа на държавата, не мисля, че нещо съм скрил. Плащам си всичките данъци”, каза той.