Фризьор е съден за това, че умишлено е заразявал своите секс партньори с ХИВ. Той обаче твърди, че пие собствената си урина, защото смята, че така ще се излекува. Дерил Роуи отрича да е предавал смъртоносната болест на своите партньори, а също и, че е изпратил съобщение до един от тях, в което казва: „Имам ХИВ. Много смешно, опа“, пише в. "Метро".
Той каза пред съдебните заседатели, че не може да си спомни за повечето разговори, които е водил с първата си жертва след половите им актове. Но по думите му, сигурно са „били отвратителни“ и са били написани, „само за да се провокира реакция“.

Също така той не може да си спомни за разговори с жертвите си, в които той ги предупреждава, че е болен от ХИВ, а също и от гонорея.
Прокурор Керълайн Карбъри каза, че тези твърдения, както и твърдението му, че алтернативна терапия с урина ще го излекува, са „пълни глупости“, с които той обяснява личната си кампания да заразява мъже с ХИВ.
 
Говорейки за пиенето на собствената си урина, подсъдимият попита: „Защо ще я пия всеки ден, ако не смятам, че ще ме излекува“.
Карбъри му отговори: „Защото, поради някакви причини, вие не сте искали да се лекувате“.

Роуи на свой ред отвръща: „Исках да се излекувам. Мислех, че ще се излекувам“.

Подсъдимият също призна, че е излъгал лекар, след като е научил за диагнозата си, когато е казал, че не прави небезопасен секс. Той също призна в съда, че не е прочел дадените му за болестта информационни материали, защото не вярва в методите на модерната медицина.

По думите му, той се е чувствал „твърде срамно“, за да каже на лекаря си за алтернативната терапия с урината, на която той се подлагал.

Фризьорът също обвини своя лекар, че му се е подигравал, че е „веган“, който, според него, щял да му помогне да победи вируса.
27-годишният,  родом от Единбург, е съден в съда в град Люис е обвинен в умишлено заразяване на мъже с ХИВ.

Обвинението твърди, че фризьорът е водил лична кампания да зарази с болестта колкото се може повече мъже.

В съда също повечето заразени от вегана мъже потвърдиха, че той не им е казвал, че е носител на болестта. Роуи на свой ред отрича тези твърдения.

Процесът продължава. 

Превод и редакция: БЛИЦ