Ема Луиза Лонгстаф и Лиъм Брадиш от Бирмингам, Англия, са били заедно от години и са планирали да се оженят през 2020 г. Но заради коронавируса сватбата е отложена и момичето така и не доживява до нея.

33-годишната Ема Луиза наскоро е диагностицирана с агресивна форма на рак. Лекарите поставят най-тежката прогноза - на момичето му остават само седмици.

Затова влюбените, надявайки се да успеят, планирали сватбата си за 12 октомври, съобщава "Дейли Рекърд". Но съдбата не била на тяхна страна. Скоро момичето станало толкова слабо, че вече не можело да изрече дори заветното "да"."Поръчахме фотограф, сватбена кола, торта и цветя. Но те така и не ни потрябваха. Ема вече беше в безсъзнание и не можеше да каже "да". Никога не станахме официално съпруг и съпруга, но за мен и за останалите членове на семейството ние сме женени", споделя Лиъм Брадиш.

Ема е починала на 10 октомври, само два дни преди церемонията и пет седмици, след като ѝ беше поставена ужасната диагноза.По време на подготовката за сватбата Лиъм организира събиране на средства в GoFundMe, като парите не отиват за лечението на момичето, което за съжаление вече няма да му помогне, а за благотворителност.Преди болестта на Ема влюбените обичали да пътуват и планирали да имат деца. Момичето често помагало на други хора в трудни ситуации. "Тя винаги мислеше за другите, дори в последните си дни", казва за любимата си опечаленият младоженец.

"Тя работеше като помощник на директорката на училището и бе задължена да се грижи за децата. Помогнала е на толкова много деца", разказва още Лиъм.

Превод и редакция: БЛИЦ