Полицай се самоуби само дни, след като привърженици на отиващия си президент Доналд Тръмп и екстремисти нападнаха Капитолия. Щурмът взе пет жертви, сред които и полицейски служител, близък на Хауърд Либенгуд.

„Самоотверженият“ полицай, както колегите описват 51-годишния офицер, не издържал и ложил край на живота си, три дни след атаката.


Хауърд Либенгуд


Гус Папантанасиу, председател на профсъюза на полицията в Капитолия, потвърди, че Либенгуд е бил сред ченгетата, отблъсквали бунтовете.

„Това е втората смърт на офицер от USCP само за няколко дни, след като полицай Брайън Синик загина в четвъртък вечерта от нараняванията получени по време на нападението над Капитолия“, каза Папантанасиу.

Според различни източници, Либенгуд е бил покрусен от смъртта на колегата си Сикник, с когото са работели заедно през последните 15 години. Сикник беше ударен по главата с пожарогасител, след като привърженици на Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия, несъгласни с резултатите от Изборния колеж, който потвърди окончателно победата на Джо Байдън.Източник: bg-voice.com